Anmeldelser af koncerter

 




De Første Kærester På Månen 2006

2005




TV-2 på sommertur 2005:

TV-2 på Grøn Koncert:
Gaffa

TV-2 på Rock 'n' Royal i København:
Gaffa

TV-2 i London:
B.T.
Århus Stiftstidende.

Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 2004 og tidligere år

 

 

 

Gaffa * * * * * *
- om TV-2's optræden på Grøn Koncert 2005:

... Ligesom førnævnte Sanne og Safri duo er der ligeledes heller ingen der tager fejl når navnet TV-2 bliver nævnt! Med klassikere som "Der går min klasselærer" blev der her skudt en koncert af med det hele! Der var rock, crowd control, mere rock, glade mennesker, og scene fyrværkeri! Det var noget folk kunne lide! Jakob Haugaard, konferencier, havde tidligere opfordret forældre til, nu hvor promillen nærmede sig 1,0, at skrive navn og adresse i panden på deres børn, og så aflevere dem i informationen! Det kan næppe siges at være en dårlig ide! Der var glade, stærkt brusede mennesker overalt! Men hey, det er havefest når det er bedst, ikke sandt?
Endnu en koncert lige efter bogen, men denne gang lykkedes at peppe den op med et fedt show, som nogle tidligere på dagen måske havde manglet. Det havde TV-2 til gengæld. En fortrolighed med publikum havde de, og det gode humør smittede af på de fremmødte fans!
En flot koncert i Esbjerg, og en god afslutning på dette års Grøn Koncert!

 

 

Gaffa * * * * * *
- om TV-2's optræden på Rock'n Royal 2005:

... TV-2 – den sikre præstation
Som rosinen i pølseenden optrådte Danmarks lykkeligste band. Alle elsker jordnære Steffen Brandt, og skal man have folkefest er TV-2 en god investering der laver den sikre præstation med den brede appel. Publikum elskede gamle velkendte hits som ”Bag Duggede Ruder” og ”Kys Bruden”, og med Tina Dikow som den lyse syngende brud er nummeret så godt som det kan blive. TV-2 leverer altid varen, men deres show var ligesom Sannes præget af en god omgang safeplay. De mest vovede indslag var samspillet med violinisten Harald Haugaard, og senere duetten med Jokeren, der kom som en stor overraskelse direkte fra havnen. Tak for det.

 

 

B.T.
- om TV-2's optræden i London 2005:

Danmark i live i London

Af Steffen Jungersen

... Hvor TV-2 tyvstarter den turné, som ellers først har premiere 31. januar næste år. Hvor samme hold med en klædeligt nervøs Steffen Brandt i front premierer en række af numrene fra det nye, fremragende album »De første kærester på månen«, som udkommer i overmorgen.
Omstændighederne er surrealistiske. I og med at man hele tiden er bevidst om, at man står i den internationale metropol London og oplader sin rustne røst til »Lanternen«, »Der går min klasselærer« og mange af de andre, TV-2 har bidraget til den i allerhøjeste grad danske sangskat med.

Læs hele B.T.'s reportage: Danmark i Live i London

 

 

Århus Stiftstidende
- om TV-2's optræden i London 2005:

Hit på hit og så de nye påhit

Af Kirsten Thormdahl

... Der bor op mod 40.000 danskere i den britiske hovedstad, og i aften fylder et lille udsnit af dem Shepherds Bush Empire, der tidligere har lagt scene til koncerter med koryfæer som Bowie, Johnny Cash og The Who. Nu venter de på TV-2, der for fjerde gang er inviteret til at give koncert på stedet af Den Danske Kirke i London og KFUK, og denne gang benytter begivenheden til at markere udgivelsen af et nyt album, "De første kærester på månen".

...

Først som femte indslag afprøver bandet det nye albums skæveste indslag "En mand og hans hund" og derefter "Under den sidste hvide bro", men man kan ikke sige, det får hele salen med. Her midtvejs mellem scene og mikserpult går gensyns-snakken stadig så højlydt, at man skal anstrenge sig for at lytte hen over den og fange sangenes finurligheder.

Ikke engang det ellers så veloplagte rockindslag "Moonwalking" kan for alvor få tag i publikum, der i stedet tænder på det, det kender: "Ræven og rønnebærrene" og "Hele verden fra forstanden", og ikke mindst "Det mørke Jylland".

...

Og der piftes, da Londondanskerne halvvejs i andet sæt får en af deres egne på scenen nemlig Tina Dickow, der med Steffen Brandts introduktion "har valgt at føre drømmene ud i livet og flytte til London".

Meget apropos får tilhørerne en af de sange, der altid er god for en omgang gåsehud, nemlig den Eastlondon-inspirerede "Room With A View" og Leonard Cohens "Hallelujah" - begge i duet med Steffen Brandt…

...

Temposkiftet til det mere intime giver et godt break i koncerten. Der lyttes til Tina Dickows magtfulde stemme, og efter at have præsenteret publikum for endnu et par af de nye sange - blandt andet den stressrelaterede "Kontoret lukker nu" som en del af de travle ny-londonere nok med fordel kunne lytte lidt mere til - er Århus' mest garvede orkester rede til at tage stikket hjem med stensikre sager som "Der går min klasselærer", Popmusikerens vise", "Lanternen" og "Alt hvad hun ville var at danse" effektivt rullet ind i The Aarhus Horns' fuldfede blæsere, der på vej mod finalen i øvrigt bidrager med de eneste elementer, som briterne bag baren kunne tænkes at kende til, nemlig en bid af "With A Little Help From My Friends".

-Læs hele Århus Stiftstidendes reportage: Hit på hit og så de nye påhit

2004




TV-2 på sommertur 2004:

TV-2 på Skanderborg Festival:
BT
Ekstra Bladet
Jyllands-Posten

TV-2 på Oluf Høst Museet i Gudhjem:
Bornholms Tidende

TV-2 på Rock 'n' Royal i København:
BT
Ekstra Bladet
Gaffa


Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 2003 og tidligere år

 

 

 

BT * * * * * *
- om TV-2's optræden på Skanderborg Festival 2004:

 

Overstadig opvisning af TV-2

Se, nu ved jeg ikke, om De, kære læser, nogensinde har skænket netop dét forhold en tanke, hvordan det må være sådan at få lykken i livet foræret en fredag sommernat i en bøgeskov i Skanderborg? Hvis De ikke har, må det måske efter ringe evne være mig tilladt at fortælle Dem lidt om, hvordan det er?

...

Det skikker sig således, at en kendt popmusiker ved navn Steffen Brandt natten til i går havde medbragt sit håndgangne herrehold, som at der tilsammen med hr. Brandt lyder navnet TV-2 for at betræde scenen på Danmarks Smukkeste Festival. Og nu de alligevel var her, insisterede d'herrer samt en enkelt dame (guitarist og sangerinde Stine Birch) på at levere definitionen på begrebet »lad de fede tider rulle« med en overstadig opvisning i tidløs perlende popmusik a'la TV-2.

Allerede ved andet nummer - »Kys Bruden« - var der bøg-til-bøg bal, og da den sang, som passende kunne stå som programerklæring for hele koncerten, »Big Time & Honning«, tonede ud under bøgene, havde vi alle betingelsesløst kapituleret til et band, som - ... - bliver ved med ikke blot at holde festfanen, fornyelsen, entusiasmen og det musikalske niveau højt, men også stedse forsøger at tvinge alle dele endnu højere op!

...

Ikke alene bliver man »nærmest lykkelig« af sådan en sugende smuk sommeraften med et triumferende TV-2. Jeg er fuldstændig overbevist om, at man også bliver et bedre menneske.

Læs hele anmeldelsen

 

Ekstra Bladet * * * * * *
- Uddrag af anmeldelse af TV-2's optræden på Skanderborg Festival 2004:

TV-2 Nærmest Lykkelige

En helt igennem suveræn forestilling, der med vanlig blanding af kærlighed, klarsyn og kontante klaps tog temperaturen på den danske foleksjæl.

Festligt, folkeligt og fornøjeligt såmænd. Men heldigvis også meget andet og mere end det. For Brandts mundrette sange rummer jo lige den der diskrete, men umiskendelig snert og brod, der får dem til at klinge i bevidstheden længe efter, at lyset er slukket, og gæsterne er gået hjem.

De salige smil og blanke øjne man så i alles ansigter på vej mod teltene bagefter, talte deres tydelige sprog. Man kan fakstisk blive et både klogere, bedre og gladere menneske af en (knap så) simpel popsang. Ja nærmest lykkelig. Tak for det drenge. Hvis I kommer igen til guldbrylluppet, er jeg der også.

Af Henrik Quietsch

 

Jyllands-Posten
- om TV-2's optræden på Bøgescenen, Skanderborg Festival 2004:

Bedste koncert i Skanderborg til dato

Mens fredag gik hen og blev lørdag, præsterede TV-2 intet mindre end en monumental koncert fra Bøgescenen. Et mesterværk, og bedste koncert hørt i Skanderborg indtil nu.

Ikke just nogen hemmelighed, at Steffen Brandt har skrevet nogle af dansk rocks bedste sange, men at opleve den indlevelse og seriøsitet, hvormed TV-2 kan fyre det ene hit af efter det andet er intet mindre end mageløst.

 

Bornholms Tidende
- om TV-2's optræden på Oluf Høst Museet, 14. juli 2004:

 

TV-2 (og publikum) trodsede regnen

Kærligheden overvinder alt synger Steffen Brandt - og den overvandt også det lokale regndrypperi over Gudhjem. "Elsk, så det ligner…" hedder det i sangens punchline, og publikum elsker TV-2 og TV-2 må elske publikum, for det lykkedes for 4. gang gruppen at formilde vejrguderne.

Nå, TV-2 er veloplagte gået på scenen, og fra en syng-med pop ballade sætter The Aarhus Horns ind på cue - det giver altid sangene en ekstra dimension. Popsange, popballader, gjort til tankevækkende kunst, samtidig gjort til noget meget dansk som vi alle sammen kan forholde os til (hvis vi vil).

Gennemrutinerede er de, TV-2, men aldrig rutineprægede, selv om det er dybt beundringsværdigt af gruppen at skulle forholde sig til de samme tekster mange dage i træk. Men så kan man som lytter nyde de små drej, de små og større overraskelser der også synes at være et af bandets kendemærker: man kan pejle sig ind på de små pauser i en 4/4-takt, der giver spændinger og forventning om mere, man kan i den grad nyde en fremragende dynamisk trommeslager der er præcis på beatet; man kan lade sig overraske over to brasilianske karnevalspiger iført perfekte kroppe der danser til Rejsen til Rio (et hib til kropskulturen at dømme efter Steffen Brandts ansigtsudtryk) eller man kan nyde Stine Birchs fremragende efterligning af Britney Spears. Alt afvikles hurtigt og professionelt, det gælder om at holde publikums tanker væk fra de lejlighedsvise dryp - det lykkes til fulde.

Og gud hjælpe mig om ikke Steffen Brandt med sædvanlig iscenesat beskedenhed intonerer en oversættelse af et gammelt "Bob D. nummer", Absolut søde Marie - som var det at høre mesteren selv: ånden var der, betoningerne var der, den underliggende ironi var der - nostalgien fik kronede dage.

Læs hele anmeldelsen (hos Muzikhuset)

 

 

BT
- om TV-2's optræden ved Rock 'n' Royal, 8. maj 2004:

 

Ren Hollywood i Parken

Af Stine Ramlyng og Rikke Bjerg Johansen

Der lød et forløsende brøl fra publikum, da det kommende brudepar, kronprins Frederik og Mary klokken 19.15, et kvarter for sent, endelig trådte ud på den røde løber...

... Som var de to superstjerner fra Hollywood fulgte jubelklap, piften og kameralinser Frederik og Mary hele vejen hen ad den røde løber, da de hånd i hånd kom gående...

... Og da TV-2 gik på scenen og sang omkvædet på Kys Bruden var der ikke et øje tørt, og Frederik sang også her med på hele teksten. ...

 

 

 

Ekstra Bladet
- om TV-2's optræden ved Rock 'n' Royal, 8. maj 2004:

 

Op å stååå

Af Kirstine Krefeld

Begejstringen ville ingen ende tage, da TV-2 gik på scenen foran den blandede flok af rockende og royale ved aftenens kæmpekoncert i Parken og fyrede deres tre numre af.

Samtlige knap 45.000 publikummer inklusive de koongelige af slagsen fløjop af stolene og klappede i takt, som danskerne tilsyneladende har forvane, når de føler sig fælles om noget stort. Mary klappede også med på bedste danske maner.

- Vi spiller i Parken, og der er helt vildt gang i den, sagde en begejstret Steffen Brandt til det mindst lige såbegejstrede publikum.

 

 

 

Gaffa
- om TV-2's optræden ved Rock 'n' Royal, 8. maj 2004:

 

Rock 'n' Royal

... TV-2 (altså bandet, denne gang) ”kyssede derefter bruden” med bryllupsklokker og det hele, før de også viste deres humoristiske side ved at spille den smågustne ”Bag Duggede Ruder” med ordene ”Hun har bryster som for længst er blevet taget af alle mulige for givet.” Hæ hæ! Respekt! ...

2003




TV-2 på sommertur 2003:

TV-2 på Skanderborgfestivalen:
Jyllands-Posten

TV-2 på Langelandsfestivalen:
Fyens Stiftstidende

TV-2 på Grøn Koncert i Odense:
Gaffa

"på kanten af småt brændbart"-turné:
Berlingske Tidende
BT
Ekstra Bladet
Fyens Stiftstidende
Jyllands-Posten
Jydske Vestkysten
Nordjyske Stiftstidende - ny
Politiken

Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 2001 og tidligere år

 

Jyllands-Posten
- om TV-2 på Skanderborgfestivalen, 8. august 2003:

TV-2 uden flimmer på Bøgescenen

Af Uffe Christensen

TV-2 og Steffen Brandt får man aldrig nok af... Uanset hvor mange konceter man efterhånden har oplevet med det sympatiske band. Fredag aften lukkede Steffen Brandt og Co. Bøgescenen, og det skete med intet mindre end et brag af en koncert.

TV-2s fortrin er, at bandet går til sagen med samme ildhu og engagement, som havde det været et up-coming band, der skal bevise dets værd. Det har TV-2 gjort for længst, og det er et uomtvisteligt faktum, at Brandt har skrevet nogle af de største og mest levedygtige pop/rock sange på dansk.

Sange publikum kan forfra og bagfra, og bandet fik suveræn opbakning af et kor, der talte mange, mange tusinde. Flot, flot koncert fra det gamle band.

 

 

Fyens Stiftstidende * * * * * *
- om TV-2 på Langelandsfestivalen, 25. juli 2003:

Steffen styrede på Langeland

Af Jakob Martini

... Vi har hørt det hele før. Både Steffen Brandts klassiske kommentarer og bandets urørlige hitparade.

Men det betyder ikke, at TV 2 læner sig tilbage og lader sangene spille sig selv. Når man ikke overrasker med sætlisten, kan man altid overraske med måden at spille sangene på. Det beviste TV 2 til fulde fredag aften.

I et nøje instuderet show, der allerede har betaget publikum på årets Grønne Koncerter, fik TV 2 kædet egne slagere sammen med hits fra bl.a. Right Said Fred og Eurythmics. ...

 

Gaffa * * * * * *
- om TV-2 på Grøn Koncert, Odense, 11. juli 2003:

Af Danni Travn

... Baggrunden for den lidt for gode stemning var TV-2. Bandets rolle ved årets Grøn Koncert var helt og aldeles at være bandet til at skabe en masse klappen i hænder og syngen i kor, hvilket lykkedes fint for det rutinerede orkester.

Som altid gik de på scenen til tonerne af "Bornholmer Valsen" og scenens sider var beklædt med en fin havudsigt, så der var bestemt lagt op til en rar koncert med altid oplagte TV-2. De stillede som sædvanligt op i upåklageligt sort og også som sædvanlig med en blæsertrio i ryggen. Derimod var Stine Birch en nyere skikkelse i TV-2-sammenhæng. Hun gør sig normalt i det københavnske band Sub-Sui, men siden TV-2's turnestart i februar har den blonde guitarist pyntet på det midaldrende band. ...

 

 

Berlingske Tidende * * * * * *
- om TV-2 tur-premieren i Odense Idrætshal, 31. januar 2003:

På kanten af stort brændbart

»Verdens kedeligste orkester« har aldrig været sjovere - og mere kvindeligt. Berlingske Søndag var med foran og bag scenen, da TV-2 indledte deres Danmarksturné i Odense fredag aften, og 2000 fans i alle aldre skrålede med på den største danske sangskat i nyere tid.

 - Link til anmeldelsen

 

 

BT * * * * * *
- om TV-2 tur-premieren i Odense Idrætshal, 31. januar 2003:

Stort Steffen Brandbart

Af Jan Eriksen

...Ta' nu bare denne fredag aften i en næsten udsolgt Odense Idrætshal. Fra første - og vi mener første - anslag var både band og tilskuere kommet for at feste igennem. For at »te sig åndssvagt under nogenlunde kontrollerede former«, citat: Steffen Brandt. Allerede fra første sang »Kærligheden overvinder alt« omfavnede TV-2 hele salen. Hvis det skulle være - og det var det. ...

Fire gamle og nye klassikere på stribe: »Verdens lykkeligste mand«, »Nærmest lykkelig«, »Drømmer kun om dig« og »Vil du danse med dig« - og jeg var overbevist: det band har swing, kraft og saft, så det i momenter næsten syder af funk og Motown. Hold kæft, hvor det er tæt og udstråler spilleglæde.

- Link til anmeldelsen

 

 

Ekstra Bladet * * * * * *
- om TV-2 koncerten i Horsens Ny Teater, 7. februar 2003:

Verdens lykkeligste popband

TV-2's Danmarksturné former sig som et regulært triumftog.

Af Henrik Queitsch

... Når TV-2 er i topform - og det var de i går (Horsens, red.) - er der ingen andre, der matcher dem, hvad angår folkelig gennemslagskraft og de er samtidig et af de meget sjældne tilfælde, hvor populariteten går hånd i hånd med kunstnerisk dybde.

Der bliver snakket meget om en privatisering af tv-stationen TV2, men poporkestret af samme navn er for længst blevet en national institution på linje med både Kongehuset og børnenes julekalender.

Og det virkede bestemt ikke som et billigt trick, at man havde hjulet den indtagende blondine Stine Birch fra det københavnske undergrundsorkester Sub-Sui ind på sidelinjen...

 

 

Fyens Stiftstidende
- om TV-2 tur-premieren i Odense Idrætshal, 31. januar 2003:

Forprogrammeret eufori

NU MED BLONDINE: Freerock og retrofunk i sidste del af TV-2-koncert

Af Lene Kryger

"På kanten af småt brændbart"-turneen introducerer TV-2 den århusianske guitarist Stine Birch, som sit niende medlem. ... Stine Birch har aktier i, at Brandts stemme får tiltrængt støtte, og at Lerchenfeldts guitarspil får frirum til at udfolde sig langt mere frodigt og solistisk end tidligere. ...

... Når TV-2 er bedst, "opfinder" musikerne helt nye stilarter, mens de spiller. Og når der som i Odense går freerock, retrofunk og senior-breakbeats i "På kanten af småt brændbart", "Shakespeare i amerikansk politik", "Be Babalula" og "Fald min engel", så må man overgive sig!

- Link til anmeldelsen

 

 

Jyllands-Posten
- om TV-2 tur-premieren i Odense Idrætshal, 31. januar 2003:

Danmarks mest foryngede

Den unge sangerinde Stine Birch har tilføjet en ny musikalsk dimension til TV-2, der nu også har samme aldersspredning som sit publikum

Af Jakob Lambertsen

...De nye sange blegner ikke ved siden af de gamle. I duetten Drømmer kun om dig" viser Stine Birch for alvor sin feminine berettigelse. Hun giver ny ungdommelighed til gamle travere som "Ræven og rønnebærrene" og "Popmusikerens vise". Og det virker, som om hun er den, der får mændene helt op på beatet i "Be babalula, hvor det går fra Steffen Brandts næsten hviskende indledning til veritable guitarekspiosioner.

Guitarerne fylder i det hele taget meget nu. Men det gør for eksempel også Niels Hoppes saxofon. Lysshow og videoprojektioner kæmper om opmærksomheden i dette multishow, og kun Jordens heldigste nærmer sig den minimalistiske og tætte lyd fra den nye CD, "På kanten af småt brændbart".

- Link til anmeldelsen 

 

 

Jydske Vestkysten
- om TV-2 koncerten i Kolding Teater, 22. februar 2003:

I tilfælde af Brandt

Af John Petersen

... Og der var vi så, på kanten af det brændbare. Forsanger Steffen Brandt legede med ilden som sædvanligt, når han skiftevis roste og drillede sit meget trofaste og hengivne publikum, der kender spillereglerne og hopper med på legen. Det fællesskab og den kontakt står og falder koncerterne med i et udstrakt omfang, og i lørdags slog den atter gnister.

Er det for svært, spørger forsangeren, da publikum snubler over en simpel fællessang. Og kort efter bliver vi rost, fordi vi er alt for fede.

- Og nu tror I nok, at det bare er noget, jeg siger alle steder, griner Steffen Brandt.

- Link til anmeldelsen

 

 

Nordjyske Stiftstidende * * * * * *
- om TV-2 koncerten i Aalborg Hallen, 15. marts 2003:

TV-2 overvinder alt

Af Ole Nørhave

For langt det meste af tv-2´s nyeste turneshow former sig som et hæsblæsende non-stop party, en næsten to en halv time lang hujende, boblende, stampende fest af melodier - ældgamle, nyere og nogle af de allernyeste - der snor sig ind og ud og ind mellem hinanden. Enkelte som antydninger, flere i kort form, før vi hastigt stryger videre, og en hel del i fuld udstrækning - og mere til. Hellere end gerne med overraskelser.

Respekt for en gruppe, der gør, hvad den kan for virkelig at levere varen. Her og der endda stærkere og mere intenst end på de studieindspillede plader. Og næsten altid fulgt på vej af en lang stribe fascinerende lysbilleder, flimrende collager og spredte småfilm, mere eller mindre computeranimerede.

 

 

Politiken
- om TV-2 koncerten i Vega, København, 13. februar 2003:

En mur af minder

Af Erik Jensen

... Som de næste to en halv time af en umanerlig dejlig torsdag aften viste, så er en koncerten med TV-2 det nærmeste vi kommer en kulturradikal belæring i vinteren 2002. En humoristisk og ofte dybt poetisk opfordring til at tage livet alvorligt og få noget ud af det, inden det er for sent og forgængeligheden tager over...

... Sangene fra TV-2's bedste album i årevis har tydeligvis givet et revitaliseret band, der efterhånden er et minibigband, ny selvtillid i forhold til de seneste turnéer...

... Men også fordi de bliver hjulpet godt på vej af funky blæsere, de meddigtende film bagscenen og kvinden som sådan, Stine 'Sui' Birch, der nu også har indtaget scenerne med rå charme, vokal og guitar...

 

2001


AMERIKA-turné, sommertur:
Læs anmeldelsen i BT af TV-2 på Roskilde Festival
Læs anmeldelsen hos Opasia af TV-2 på Roskilde Festival


AMERIKA-turné, forårstur:
Berlingske Tidende
BT
Ekstra Bladet
Fyens Stiftstidende
Jyllands-Posten
Politiken

Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 2000 og tidligere år

 

Berlingske Tidende
- om TV-2 i Pumpehuset, København, 9. marts 2001:

Mellem drømme og dagligdag

TV-2 - en drømmekoncert fra den århusianske herrekvartet. Endnu en gang lykkedes det Steffen Brandt og kompagni at tage pulsen på danskernes drømme og dagligdag og samtidig spille deres gamle travere, som om det var første gang

Af Per Reinholdt Nielsen

TV-2 magter den sjældne kunst at være folkelige uden at lefle for den laveste fælles-nævner. Det er noget, man må satte pris på i disse tider, hvor kampen om seere og lyttere slår nye bundrekorder i mediebilledet. Og for dem, der måtte mene, at herrekvartetten fra Århus nu til fulde lever op til sin egen ironiske varedeklaration som »Danmarks kedeligste orkester«, skulle vi hilse og sige, at selv om tøjvalget er konservativt og sort som altid, så har den sikre seismograf for tidens strømninger, Steffen Brandt. nu flyttet sit sangskriven væk fra ironien og de materielle goder og ind i den drømmeverden, der udgør et ikke uvæsentligt indslag i dagligdagen år 2001.

De nye sange fra albummet, »Amerika«, der så absolut var hovedstolen under fredagens udsolgte koncert i Punnpehuset. kredser alle om drømmene. Både de uforløste, de kuldsejlede og de mulige. Uden på noget tidspunkt at forfalde til banaliteter fik TV-2 her spillet og sunget om det suk og de længsler livet også viser sig at rumme, når man står midtvejs og kan kigge lige langt til vugge og grav.

 

BT * * * * * *
- om TV-2 forårstur-premieren i Horsens Ny Teater, 1. marts 2001:

TV-2's triumftog

BINGO: Herreholdet fra Århus holdt deres begavede fane højt i Horsens...

Af Steffen Jungersen

... Bandet var - og det er ganske godt gået til en premiere - tight som en sardin i trængsel, og alt imens vi nok lidt for ofte har det med at fremhæve Brandts blændende bravournumre, så ER det efterhånden på tide at give de andre, hvad deres rettelig er.

Det gælder den jemsolide trommeslager Sven Gaul, det gælder én af dansk rocks i særklasse bedste bassister Georg Olesen, og det handler ikke mindst om at kunne lægge en skævvreden solo lige præcis dér, hvor den hører hjemme, som guitarist Hans Erik Lerchenfeld gjorde det i "Vild Tid"...

...Der ER nemlig ét eller andet ved TV-2, hvor livet bliver well, ligesom mere rigtigt. Og større ros kan jeg dårligt give dem.

De havde såmænd også fået den sjette stjerne, hvis de havde spillet højt nok til at overdøve de solariebrune Svend-Bent typer, som i aftes uafladeligt - mens musikken spillede - lod kæften køre om dette, hint og mageløs medister...

Men nu var det jo TV-2, og som de selv ikke forsømmer lejligheden til at gøre opmærksom på, så overvinder kærligheden alt.

Det var en fremragende koncert - gå ind og se dem!

 

Ekstra Bladet * * * * * *
- TV-2 koncertpremiere, Horsens Ny Teater, 1. marts 2001:

Granvoksne mænd

Af Henrik Queitsch

TV-2 er blevet granvoksne mænd. Med alt hvad det (i bedste fald) indebærer af erkendelse af egne fortrin og fejl. Men på trods af at gruppens seneste succes 'Amerika' langt hen af vejen kan høres som et insisterende statement om at bekæmpe den omsiggribende middelmådighed og magelighed, og stædigt holde fast på at folde drømmenes faner ud - om ikke andet så i det små - så blev der ikke taget mange chancer ved denne turnéstart....

... Scenen var forklædt som en luksusliner, men i stedet for at sætte kursen mod fjerne horisonter og søge derud, hvor man ikke kan bunde, valgte TV-2 i stedet for at søge mod sikker havn og holde sig i smult vande. ...

...Midt i andet sæt da genudsendelserne kom i overtal med sange som 'Der Går Min Klasselærer', 'Nærmest Lykkelig' og 'Vil Du Danse Med Mig', fik man endelig den folkefest, der fra starten var lagt op til.

 

 

Fyens Stiftstidende * * * * * *
- om TV-2 i Odense Idrætshal, 2. marts 2001:

I overmåde smult vande

LIVE: Institutionen TV-2 leverede professionelt og mondænt show

Af Lene Kryger

Siden TV-2 for år tilbage havde grønthøstere med på scenen, er det gået gevaldigt fremad med pynten. Som et apropos til cd'en "Amerika" optræder Brandt & Co. i år i en smagfuldt forfinet oceanliner-scenografi med skorsten, redningskranse og New Yorks skyline som bagtæppe.

Fra fire tv-skærme strømmer beroligende blå bølgeskvulp ud mod os. Og lad det være sagt med det samme: TV-2 var i overmåde smult vande denne fredag i Odense.

Første halvdel af koncerten bød naturligvis på en stribe sange fra "Amerika". Og selv om der er gode, velturnerede melodier imellem, så understregede koncerten, at albummet mangler SANGEN, der som "Kys Bruden", "Klasselæreren" eller "Be Babalula" fastholder publikum og band i et svedigt og fællessangssyngende favntag.

Når institutionen TV-2 har opnået kultstatus, er det fordi bandet holder traditionen i hævd. Folk får den forlangte og forventede vare, professionelt og veloplagt serveret af Brandt og hans gode musikere. Overraskelser og provokationer skal man ikke forvente - for så bliver man uværgerligt skuffet.

Så selv om folk tog kærligt imod "Gør det selv, selv", "Hallo Hallo" og "Et sted derude", var det de gamle sange, der blev ventet på. Og mon ikke hovedparten af de 2500 tilhørere havde deres egen indre sætliste med uundværlige sange.

Efter pausen udviklede festen sig - som altid - til en veritabel ønskekoncert med sange som "Nærmest lykkelig", "Vil du danse med mig", "Bag duggede ruder" og "Lanternen". Fra bagkatalogets hundredevis af sange blev det til et sjældent og heftigt genhør med "Fantastiske Toyota", hvor Århus Horns brillerede med et udsøgt og morsomt (bil)horn-arrangement.

Lysshowet var afstemt i moderigtige pink, violette, is- og havblå nuancer, men alt lyset kom bagfra, så det nærmest var umuligt at se musikernes ansigter. Det kunne en diskret følgespot have hjulpet på.

I det lækre, men dæmpede farveorgie fik scenen et skær af mondænt halbal. Selv om skolefest for gamle elever er et mere dækkende udtryk, for jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til en koncert, hvor publikum uophørligt kaglede som liggesyge høner i en hønsegård. Gad vide hvad det er, der får folk til at betale penge for at få lov til at stå og råbe til hinanden i to og en halv time, mens rockmusikken spiller..

Til sidst et ps til min gode kollega, der drømmer om, at Steffen Brandt skal droppe bandet, klatre op på en barstol og fortælle os, hvordan det i VIRKELIGHEDEN er at blive 50: Jeg har oplevet Steffen Brandt solo og selv om manden er charmerende, så er det altså Lerchenfeldt, Olesen, Gaul, Nilsson og Århus Horns, der giver Brandt power og puls.

 

 

Jyllands-Posten
- om TV-2 i Europahallen, Aalborg, 8. marts 2001:

Forrygende flot samspil musikerne imellem

Af Uffe Christensen

... Musikken foldede sig ud - egentlig også i højere grad, end det opleves på pladen (Amerika, red.), hvor fokus i vid udstrækning rettes mod Steffen Brandts tekster. Denne torsdag var det i lige så høj grad Sven Gauls præcise trommerytmer, Georg Olesens sublime levende bas og ikke mindst Hans-Erik Lerchenfeldts perfekt timede guitar, der tiltrak sig opmærksomheden. I det hele taget var det en aften båret af en perfekt timing, og heri spillede også keyboardspilleren Henrik "Unge" Nilsson og Århus Horns (Knud Erik Nørgaard, Anders Christensen og Niels Hoppe) en væsentlig rolle. Dog bevirkede akustikken i hallen, at publikum aldrig fik en entydig oplevelse af det intet mindre end fremragende orkester, der i øvrigt var "pakket ind" i en flot lyssætning.

 

 

Politiken
- om TV-2 i Pumpehuset, København, 9. marts 2001:

Den store klassefest

De århusianske gæstelærere i TV-2 ville lodde
dybderne i folkesjælen, men de københavnske elever ville have fest - og det blev der så.

Af Erik Jensen

FØRST VAR DER en masse lektier, der skulle læres - vi havde 11 ud af 12 sange fra det nye album Amerika for, inden overlærer Brandt forbarmede sig med fritimer, fællessang og musikalske flødeboller i stride stimer. Det var jo trods alt fredag.

Sikke en klasefest det alligevel endte med at blive for de nærmest overtændte elever i Pumpehuset - på ungdommelig skolevis kaldet Pumperen af Steffen Brandt - i København, da de århusianske gæstelærere indfandt sig.

 

 

2000

TV-2 på sommertur 2000:

TV-2 på Midtfyns Festival:
BT
Fyens Stiftstidende
Jyllands-Posten
Opasia
Politiken

TV-2 på Bornholm og Christiansø:
Bornholms Tidende

TV-2 til Rock under Broen:
Fyens Stiftstidende

Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 1999 og tidligere år

BT ******
- om TV-2 på Midtfyns Festival, Rockscenen, 8. juli 2000:

Skulle det være? Nej, gu' skulle det ej

Af Steffen Jungersen

... Jeg elsker holder faktisk endda overordentlig meget af TV-2. Men på Fyn natten til søndag var det ikke så meget rock, til vi styrtede, som det var en langt nats (små tre timer faktisk) rejse mod en - indrømmet - flot, flot finale, hvor sangeren Lars Muhl sang "Lanternen" og "One More Minute" op i stjerners sted.

På det tidspunkt var stjernerne imidlertid væk og de første stråler fra den gryende dags morgensol truede i horisonten.

 

Fyens Stiftstidende
- om TV-2 på Midtfyns Festival, Rockscenen, 8. juli 2000:

Langtrukken jubilæumsfest med TV-2

Af Lene Kryger

... Med sange som "Fri som fuglen", "Kærligheden overvinder alt", "Det' Danmark", "Nærmest lykkelig" og "Line Jørgensen, Voldum" var natten helliget TV-2's største hits. Og med festivalens absolut bedste lyd var det en stor nydelse at høre Steffen Brandt synge, for hvert eneste ord stod som mejslet i marmor.

Men gode sange og en tydelig ordgengivelse ændrede ikke ved, at bandet aldrig rigtig fik spillet sig op. Måske var det de mange gæsteafbrydelser (Under Byen, Freya, Tinnituskoret, Nukaka Coster Waldau og Lars Muhl, red.), der lagde en dæmper på orkesteret. Helt nærværende blev musikken i hvert tilfælde aldrig.

 

Jyllands-Posten
- om TV-2 på Midtfyns Festival, Rockscenen, 8. juli 2000:

Stor dosis TV-2

En stor aften med Sort Sol blev efterfulgt af en lang nat med TV-2

Af Uffe Christensen

Da Steffen Brandt kl. 3.28 natten til søndag introducerede "Bag Duggede Ruder" som TV-2s sidste ekstranummer, var det afslutningen på en koncert, der havde strakt sig over næsten tre timer...

... Alt i alt en blandet fornøjelse med denne store dosis TV-2. At det ikke endte med en overdosis kan man takke store Steffen Brandt for. På grund af ham blev koncerten oplevet så livsbekræftende, at mange - da den røde sol begyndte at farve skyerne mod øst - gjorde hans ord til deres og forsvandt ud i natten søvningt syngende: »Kys det nu det satans liv...«

 

Opasia
- om TV-2 på Midtfyns Festival, Rockscenen, 8. juli 2000:

Natlig rejse med TV-2

Midtfyns Festivalens 25 års fødselsdag blev fejret med en tre timers marathonkoncert. Der var både overraskelser og gensynsglæde til fødselsdagsgæsterne.

Af Tine Glindvad Nielsen

... Mere interessant og overraskende var det, at tv-2 havde indbudt nye unge navne til at fortolke udvalgte numre.

Under byen's forsangerinde Henriette Sennenvaldt gav en meget melankolsk og henført version af "Kalundborgbåden". Desværre valgte mange at hente kaffe eller opfylde andre basale behov imens. Det samme skete da råbekoret "Tinnitus" fremførte "Fantastiske Toyota" og "Kom og se, Far danser" a capela. Stemningen faldt adskillige grader. Også Freya og Nukaka Coster Waldau gav hæderlige udgaver af henholdsvis "Alt hvad hun ville var at danse" og "Hundene i Jakobshavn". Men det stod lysende klart, som stjernerne over Midtfyn, at det var Steffen Brandt, folket ville have...

... Måske troede nogen, at de kunne komme hjem i soveposen, da tv-2 gik af scenen klokken tre. Men de holdt deres ord om at spille, til de segnede, og solen kom op i horisonten.

Lars Muhl var den sidste overraskelse. "Lanternen" og Muhls eget hit "One more minute" gav fornyede kræfter til at hoppe med på de allersidste sange.

De fleste var med til det lysnede i øst, og Midtfyn kunne ikke have ønsket sig et bedre fødselsdagshow. tv-2 har endnu engang bevist, at de ikke lever op til navnet "Danmarks kedeligste orkester".

 

Politiken
- om TV-2 på Midtfyns Festival, Rockscenen, 8. juli 2000:

Maratonkoncert med TV-2

Kys det nu, det satans liv. Grib det før det er forbi. Sang poporkestret TV-2 sent under deres koncert natten til søndag på Midtfyns Festivalen. Og det var lige det, publikum gjorde under årets version af festivalen.

Af Anders Rou Jensen

Kl. 01.13: "Tjener, vi vil ha' mere øl. Tjener, vi vil ha' mere øl". Stemningen er kåd og festlig. Orkestret har allerede spillet sig varm. En stor og smidig gruppe, der ubesværet krydser rundt i flere populære stilarter uden at blive ansigtsløs. De kendte sange, de store hits bliver serveret med rund hånd og brede smil.

Kl. 01.21: En pigegarde marcherer for fuld musik og i farvestrålende uniformer tværs over scenen. Det er ikke løgn!

 

Bornholms Tidende
- om bl.a. TV-2 i Musikhuset i Rønne, 11. juni:

Årets lykkeligste koncert

Af Flemming Kofoed

Er vi så ikke nærmest lykkelige vi 500, kunne Steffen Brandt have udvidet de to i teksten med, da Danmarks mest bornholmervenlige orkester spillede i musikhuset søndag aften.

... Det er bare ikke til at komme uden om, at TV-2 og det bornholmske publikum har et fast og varmt forhold, der tilsyneladende er uopslideligt.

... Det var kort sagt en aften med et fremragende band, et festligt publikum, en helt fin lydmand, en sej lysmester og fede rammer for sådan en koncert - dette musikhus er simpelthen byens sjæl.

 

Bornholms Tidende
- om bl.a. TV-2 i forsamlingshuset Månen på Frederiksø, 13. juni:

TV-2 tog til Månen

Christiansø: For andet år i træk gæstede rockgruppen TV-2 Ertholmene, og gav et brag af en koncert i øernes forsamlingshus "Månen" på Frederiksø.

Steffen Brandt og band var i topform, og stemningen steg lynhurtigt til astronomiske højder. Der blev sunget, danset og klappet, og TV-2 måtte give op til flere ekstranumre - før de fik lov til at slippe.

 

Fyens Stiftstidende
- om bl.a. TV-2 på festival med 20.000 festglade til pinserock, 10. juni:

Rock under Broen ramte plet

Af Jakob Martini

... TV2 var programsat som et af de første bands, og de var som altid garant for en opløftende liveoplevelse, der ud over de klassiske hits også bød på to nye numre ("Fald Min Engel" og "Tak For I Aften", red.), der tegner lovende for det kommende studiealbum.

 

 

1999

Cover - Havudsigt...

Forestillingen "Manden der ønskede sig en havudsigt",
Århus Festuge, september 1999:
Berlingske Tidende
BT
Ekstra-Bladet
Gaffa
Information
Jyllands-Posten
Poltiken
Aarhus Stiftstidende

TV-2 efter generalprøven ved Århus Festuge:
Jyllands-Posten/JP Guide

TV-2 forud for premieren ved Århus Festuge:
Jyllands-Posten/JP Guide


Læs også albumanmeldelser af
"Manden der ønskede sig en havudsigt"



TV-2 på sommertur 1999:

TV-2 på Grøn Koncert i Odense:
Fyens Stiftstidende

TV-2 på Roskilde Festival:
BT
Ritzau

Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 1998 og tidligere år

Berlingske Tidende

Schaufuss Balletten og TV-2 i havsnød

Af Vibeke Wern

Visuelt tager det sig flot ud med RadioUnderholdningsOrkestret og TV-2 anbragt i raffineret belysning bag scenen med Nick Ingman selv som leder af det store ensemble. Men de musikalsk mest effektfulde øjeblikke er, når TV-2 -bandet klinger stort set alene, og når musikken får lidt bid fra Hans Erik Lerchenfelds el-guitar.

"Manden der ønskede sig an havudsigt" er et visionsløst projekt, der i sin pligtskyldige form som show for showets skyld er en hurtigt glemt forestilling fra Århus Festuge. Publikum i Musikhuset tog dog med begejstring imod det nye danske underholdningshold, der kan opleves i København til november.

 

BT ******

Rock for øjnene

Af Birgitte Grue

"Manden der..." er god før pausen. Og bli´r endnu bedre efter, når Steffen Brandts slentrende stil virkelig får Schaufuss´ske kondisko på! "Hold kæft, hvor er verden blevet stor!" synger Steffen Brandt i slutsangen - og da er forestillingen også blevet det.

 

Ekstra-Bladet ******

Et stykke rigtig dansk kultur

- Skal man lede efter et stykke rigtig dansk kultur, så er det faktisk her at man kan finde det.

 

Gaffa ******

Nakkehårene rejser sig

- Manden Der Ønskede Sig En Havudsigt er vel nok kronen på TV-2's mangeårige værk. Det endelige bevis på, at Steffen Brandt er hverdagens største poet og en sangskriver af de gudbenådede.

Albummet er indspillet live under Århus Festuge, og i underspillet pomp og pragt står de klassiske Brandt-sange som skåret i sten og næsten mere lysende og vedkommende end i originaludgaverne. Det er den engelske arrangør og dirigent Nick Ingman, der er ophavsmanden til de fremragende arrangementer, og han har bestemt ikke brugt RadioUnderholdningsOrkestret til at fede TV-2 op med, men derimod til nænsomt at prikke og støtte sangene, så den på forhånd frygtede Stig Rossen-effekt er totalt fraværende. I stedet bliver der inviteret til en af de mere intime rejser, som TV-2 kan byde på, hvor det er de lidt blåtonede sange, der er i overvægt.

Steffen Brandt er aldrig hørt bedre syngende, mens Hans Erik Lerchenfeldt er tankevækkende på guitaren. Det er ganske enkelt, så nakkehårene rejser sig i tidernes bedste TV-2-sang, Stjernen Over Bjerringbro. Andre klassikere som Bag Duggede Ruder, Baby Blue og Kys Det Nu (Det Satans Liv) giver også TV-2 ny luft, mens samspillet mellem RadioUnderholdningsOrkestret og bandet kulminerer på Kalundborgbåden. Manden Der Ønskede Sig En Havudsigt er på alle måder en storslået præstation, hvor det må være på sin plads at gratulere TV-2 med resultatet.

Læs mere

 

Information

Barbie-splits

Af Anne Middelboe Christensen

- Seks piger og seks fyre farer forivret rundt i deres heftige scoringsleg, mens et erfarent par, sådan over de 30, forsøger at holde fast på hinanden - altsammen udtrykt gennem Barbie-splits og spagatgaranterede gebrækkeligheder, der faktisk fremstår som Shchaufuss' foreløbig mest helstøbte showkoreografi.

 

Jyllands-Posten

Glimt af en pragtfuld udsigt

Af Anders Lange

Fusionen blev til en pragtfuld udsigt i sine fineste sekvenser, hvor tekst og komposition voksede sammen til symfoniske crescendoer tilsat dansen som en tredje og effektfuld bølgebryder.

 

Politiken

Balletten brændte sig på Brandt

Af Alexander Meinertz

Som forestillingens to gennemgående figurer er Adam Lüders dramatisk og tragisk skuende efter svaneprinsesser og andre ballethistoriske skønheder, mens Caroline Petter privat danser ind mod sig selv og dermed pludselig i takt med TV-2.

På baggrund af RadioUnderholdningsOrkestrets mandsstærke symfoniske musikerbesætning og Schaufuss’ lårsvingende Chorus Line svæver hun og Steffen Brandt som mildt lysende stjerneskud over Århus Festuges prunkagtige og selviscenesatte finale. Alene.

 

Århus Stiftstidende

En ironiker i kulturmaskinen

Af Kåre Gade

Med Steffen Brandt og TV-2 knejsende på et podie på bagscenen, med de uvante klange fra det omgivende RadioUnderholdningsOrkester og med Peter Schaufuss Ballettens kommenterende koreografi i forgrunden var det lidt ligesom at følge tre-fire forskellige tv-programmer på én gang.

Arrangør og dirigent Nick Ingman formåede langt hen ad vejen at lade arrangementerne udspringe af og underbygge det oprindelige materiale.

 

Jyllands-Posten/JP Guide
- om TV-2 efter generalprøven ved Århus Festuge, 2. september 1999:

Samarbejde skabt til succes

Af Henrik Winther Olesen

Succesen synes uundgåelig for Århus Festuges helt store kunstneriske satsning - forestillingen "Manden der ønskede sig en havudsigt."

...

- Generalprøven blev et triumftog for trekløveret bag forestillingen - TV-2's Steffen Brandt, balletmester Peter Schaufuss og dirigent Nick Ingman.

De tre måtte sammen med de 14 dansere, resten af bandet TV-2, RadioUnderholdningsOrkestret og hornorkesteret The Aarhus Horns lægge krop til en god håndfuld fremkaldelser, og en synligt lettet og bevæget Steffen Brandt virkede nærmest genert over den stormende modtagelse.

 

Jyllands-Posten/JP Guide
- om TV-2 forud premieren ved Århus Festuge, 2. september 1999:

Forførende festuge i bifald og flammer

Store forhåbninger til havudsigt

Af Jesper Laursen

Stemningen var i top blandt de 1600 århusianere, der havde været så heldige at sikre sig billetter til premieren på festugens store satsning "Manden der ønskede sig en havudsigt" i Musikhuset.

Musikhuset boblede af god stemning umiddelbart før premieren på "Manden der ønskede sig en havudsigt." Sommeraftenen var lun, hvidvinen i cafeen kølig og publikum følte sig sikre på, at forstillingen ikke ville skuffe.

 

Fyens Stiftstidende
- om TV-2 på Grøn Koncert, Odense, 10. juli 1999:

TV-2 toppede med koncert i folkeligt gear

Imponerende hitparade

Af Jakob Martini

"Bornholm, Bornholm" tordnede ud af højtalerne da TV-2 besteg scenen som lørdagens sidste band. De leverede en pragtkoncert i det folkelige gear, som intromelodien anviste.

En veloplagt Steffen Brandt styrede os igennem en imponerende hitparade med "Verdens Lykkeligste Mand", "Turbo" og "Kys Bruden" blandt brandpunkterne. Som et suverænt partyband krydrede de konstant numrene med fanfarelignende afslutninger og små brudstykker af kendte kopisange.

 

BT ******
- om TV-2 på Roskilde Festival, Orange Scene, 4. juli 1999:

Brandts brag!

TV-2 lukkede Roskilde

Af Steffen Jungersen

Så stod han jo derude. Steffen Brandt, og der gik hans klasselærer, og vi andre gik med, da TV-2 - på afbud mine damer og herrer - serverede ikke alene aftenens, men fandengaleme festivalens fedeste koncert i aftes (4. juli, red.).

...

Det var for godt, det var for fedt, og Roskilde Festivals ledelse må hellere snart lære to ting: rock er for fedt, og hvis I ikke gider det, så styrer TV-2 altid skuden i havn sikrere end nogensinde, hvis der bare er nogen der gider give dem rorpinden.

 

Ritzau
- om TV-2 på Roskilde Festival, Orange Scene, 4. juli 1999:

Festivalen sluttede med party...

Mindst halvdelen af de 69.000 betalende gæster på Dyrskuepladsen i Roskilde fik party for pengene på falderebet af den 29. udgave af Roskildefestivalen søndag aften, da TV-2 sluttede af på den Orange Scene.

Det danske publikum skrålede med på de velkendte sange, mens de tyske, svenske, norske og engelske gæster ikke havde en kinamands chance for at forstå, hvad TV-2 havde gang i.

 

 

1998

TV-2 i London:
Her & Nu

TV-2 på Midtfyns Festival:
BT
Fyens Stiftstidende
Politiken

TV-2 på Roskilde Festival:
Jyllandsposten
Politiken

Yndlingsbabe-turné, forår/sommer:
Berlingske Tidende
BT
Ekstra Bladet
Fyens Stiftstidende
Jydske Vestkysten
Jyllandsposten
Politiken

Andre turnéer:
Koncertanmeldelser fra 1997 og tidligere år

Her & Nu
- om TV-2 i Shepherds Bush Empire, London, 25. september 1998:

Spillede for 1.200 danskere i London:

Vilde med TV-2

Af Louise Jones

Der skal ikke meget til at vække nationalfølelsen hos det danske folk. Og da slet ikke hos dem, der bor i udlandet. Så da det folkekære århusianske band tv-2 gav koncert i BBC's gamle koncertsal Shepherds Bush Empire i hjertet af London, var det med 1.200 ellevilde danskere som publikum. I tre stive timer spillede TV-2 med Steffen Brandt i spidsen for den danske koloni i London, hvor også en hel del kendte har slået sig ned.

- Jeg er vild med TV-2, som jeg synes står for noget af det bedste musik i dansk historie, sagde den tidligere landsholdsfodboldspiller Jacob Kjeldberg begejstret.

BT
- om TV-2 på Midtfyns Festival, Rockscenen, 4. juli 1998:

TV-2 hev en storsejr hjem

Rock, rul og fællessang

Af Dennis Drejer

Hov, hov, hvad var det, der skete? Vi var lige slået ud af kvartfinalen til VM i fodbold, og alligevel stod folk på en komødding og skrålede løs i berusende glæde.

- For når TV-2 med The Aarhus Horns stiller op og giver en masse sange som at der hedder sådan noget som "Kys bruden", "Nutidens Unge", "Elske dig for altid", "Begejstringen vil ingen ende ta'", "Hele verden fra forstanden" og "Bag duggede ruder", så rykker det sgu bare i de gamle fest-gener. Fra det seneste album var folk også totalt med på "Det er Danmark", "Der går min klasselærer" og "Yndlingsbabe".

- Og igen må man undre sig over, hvordan Steffen Brandt bare kan stå og lukke al sin ironiske nonsens ud, synge sejren hjem og samtidig se ud som om, han selv bliver overrasket over, hvor ufatteligt godt det går.

 

Fyens Stiftstidende (5 af 6 guitarer)
- om TV-2 på Midtfyns Festival, 4. juli 1998:

Driftssikker sing along

Selv i regnvejr havde Steffen Brandt publikum i sin hule hånd

Af Nils Sandahl

TV-2 må være Danmarks Mest Driftssikre Orkester.

- Og endnu engang leverede de varen. Underholdende, selvironisk og med en særlig tæft for at ramme lige ind i hjertet.

- Konstant henvendte Steffen Brandt sig til publikum og fik alle til at danse, hoppe, synge, gynge, tralle og klappe.

Og han havde såmænd ikke behøvet at foretage sig andet. For publikum kunne sangene og tog dem ud af munden på ham.

Især gamle numre som "Be-bab-a-lu-la", slutnummeret "Bag Duggede Ruder" og "Brokkesangen" var folk med på, men også det nye hit "Klasselæreren" gik rent ind.

- ... folk fik, hvad de kom efter og gik syngende og glade videre i natteregnen.

 

Politiken
- om TV-2 på Midtfyns Festival, 4. juli 1998:

Der står min klasselærer

Af Kim Skotte

- Det er TV-2. Det er i Danmark, når det er bedst. Det er et stort publikum, der må karakteriseres som nærmest lykkeligt. Og der står vores lærer, Hr. Brandt.

 

Jyllandsposten
- om TV-2 på Roskilde Festival, 28. juni 1998:

Livsbekræftende opbakning

Af Uffe C. Forsberg

- Gode gamle TV-2 leverede et brag af en koncert, der - selv i den lange glorværdige TV-2 historie - ganske savner sidestykke.

- Begejstringen ville ganske enkelt ingen ende tage, og sjældent livsbekræftende at opleve, hvor stor en publikums-opbakning, det band altså har.

 

Politiken
- om TV-2 på Roskilde Festival, 28. juni 1998:

Jesus fra Jylland

Af Ole Rasmussen, 03.00 (første søndag efter tinnitus):

- Men det er først, da Jesus fra Jylland - alias Steffen Brandt fra TV-2 - har fået teltdugen på Grøn Scene til at vibrere som et gigantisk trommeskind, at alle aldersgrænser forsvinder som smat for solen.

Det er bare fuld fart frem uden at se sig tilbage, og der går min klasselærer med sin Yndlingsbabe. Og vi synger allesammen med. Fra teenagepiger til voksne mænd, hvoraf nogle er næsten lige så gamle som sangeren selv. Det er utrolig godt gået, både af TV-2 og os selv nede i mørket, for godt nok har festivalen taget hårdt på vores stemmer, men sammen er vi stærke.

 

Berlingske Tidende
- TV-2, Magasinet, Odense. Premiere:

Eventyrlig premiere

TV-2 åbnede sin turné i Odense og blev af et overstadigt publikum slugt med hud og hår.

Af Lars B. Jørgensen

- Med en vifte af saftspændte sange fra den nys udsendte "Yndlingsbabe", de bedste mesterværker fra "Kys Bruden", en overrumplende afstikker til Beatles' "Penny Lane" og tjept afviklede potpourrier af eksempelvis "Natradio", "Vi Skaber En Verden Perfekt", "Lanternen" og "Ræven og Rønnebærrene", var der fuld valuta for pengene.

At de glade gæster til denne aften så i perioder på det nærmeste overdøvede bandet trods forstærkning fra blæsersektionen The Århus Horns og på det nærmeste forvandlede fuldgyldige TV-2 medlemmer som den beundringsværdigt afslappede guitarist Hans Erik Lerchenfeld, den bundsolide bassist Georg Olesen og trommeslager Sven Gaul til festfyld, er vel lidt af et luksusproblem, når man er begavet med et så royalt følge.

 

 

BT ******
- TV-2 turnépremiere, Magasinet, Odense:

TV-2s triumf

Brandt, band og blændende publikum brillerede

Af Steffen Jungersen

- I 1998 - efter femten år på den danske rockscene - er TV-2 en national helligdom, og i omgangen med sådanne er en vis forsigtighed som bekendt påkrævet. Ikke mindst fordi dét, vi oplevede ved Brandt og bands turnépremiere i Odense, langt nemmere kan kategoriseres under "så fløjter vi triumftoget i gang", end det kan under noget så prosaisk som "turnéstart".

- "Godaften mine damer og herrer," som Brandt sagde. Tre ting her i verden står fast: fuld bliver man af fadøl, dum bliver man af at høre på Dansk Folkeparti, og klog bliver man af skade!" Og så fik vi "Bliv Hos Mig. Bliv", "Kærligheden Overvinder Alt", "Der Går Min Klasselærer" (jo, den er en klassiker allerede!) og et velkomment comeback til to af TV-2's tidligste træffere "Natradio" og "Vi Skaber En Verden Perfekt".

Det var bare i første sæt. I andet sæt gik band og publikum så fuldstændig amok og leverede i skøn samdrægtighed bl.a. "Kys Bruden", "Nærmest Lykkelig", "Popmusikerens Vise", "Nutidens Unge", "Elske Dig For Altid", "Be Bob A Lula" og "Lanternen" - glimrende spillet, javel, men også kørt hjem af et forrygende feststemt publikum, som kunne hele balladen udenad.

 

Ekstra Bladet ******
- TV-2 hørt i Magasinet, Odense:

Nærmest hyggeligt

Begejstringen ville ingen ende tage, da Steffen Brandt & co. indledte Danmarksturné i Odense

Af Morten V. Poulsen

- Velkommen til en forhåbentlig dejlig torsdag, brølede Brandt, med reference til en gammel TV-2 plade, mens stjernekasterne på de forreste rækker spruttede, som var juleaften aldrig sluttet på Fyn, og guitarist Hans Erik Lerchenfeld - med et giftigt smil på læben - slog akkorderne an til en koncert, der snart skulle få karakter af hyperbolsk hitparade og uforfalsket folkefest.

- Der blev i sandhed i fedtet med publikumstræfferne, og man kunne ikke fortænke den gode og let grånende Brandt i at ligne "Verdens Lykkeligste Mand", som han stod dér badet i lyskaskader midt på scenen.

For lige meget hvad han sagde af begavet vrøvl mellem numrene ... lige meget hvad bandet diskede op med - om det så var et opskurt cover af Beatles-sangen Penny Lane - begejstringen ville vitterlig ingen ende tage.

 

Fyens Stiftstidende
- Om turnépremieren i Magasinet, Odense:

Veltestet stadionrock

Steffen Brandt og Co. er stadig mænd for at levere et vidunderligt sammensurium af årgangsrock og alleryngste hit-aftapning.

Af Lene Kryger

TV-2 har gjort det til en tradition at indlede deres Danmarks-turnéer i Odense - det ville jeg også gøre, hvis jeg skulle sikre mig et ovenud entusiastisk og loyalt publikum. Lige så reserverede og afventende som odenseanerne ellers har ry for at være, lige så euforisk medlevende er vi/de, når "verdens kedeligste orkester" kikker forbi. Men publikums imødekommenhed får heldigvis ikke rockkaptajn Brandt og hans besætning til at slå automatpiloten til.

- Men TV-2 gør det eneste rigtige. I stedet for at koncentrere al energien om at skabe vellyd, så vælger musikerne at satse på det gennemtestede og altid effektive produkt: stadionrocken. Der bliver spillet højt, meget højt - lyseffekterne vælter ned over scenen, og publikum bliver overdænget med et vidunderligt sammensurium af årgangsrock og alleryngste hit-aftapning.

- Publikums reaktion var præcis som forventet. Fra første strofe til sidste suk førte publikum an i en overdådig fællessang. Faktisk kunne publikum teksterne fra det ny-udkomne Yndlingsbabe-album akkurat lige så godt som Steffen Brandt.

Jydske Vestkysten
- Om turnépremieren i Magasinet, Odense:

TV-2 på slap fynsk line

Lysår væk fra pladestudiets snærende optagelsesbånd sørgede Danmarks kedeligste rockorkester for en dejlig torsdag aften ved turnépremieren i Odense

Af Carsten B. Grubach

- Ekstastisk vadende i fynsk humle til anklerne var publikum med fra første fløjt. TV-2 er et rockband, når det giver sig selv lov til at være det.

Når guitaristen Hans Erik Lerchenfeld og trommeslager Sven Gaul befinder sig lysår væk fra pladestudiets snærende optagelsesbånd og Brandts træfsikre tekster glider en smule i baggrunden, er TV-2 på hjemmebane overalt i dronningeriget.

 

Jyllandsposten

Kærligheden overvinder alt

Succes - Det blev et brag af en koncert, da Brandt og co. startede Danmarksturné på Brandts Klædefabrik i Odense

Af Uffe Christensen

Ein, zwei, drei - Steffen er så lækker!

De tre ungersvende skriger deres budskab ud så ingen kan være i tvivl om at her står der tre dansende repræsentanter fra TV-2s kerne-fanskare og er - mindst ligeså begejstrede som resten af de omkring 550 mennesker, der torsdag aften på (Steffen) Brandts Klædefabrik i Odense sendte Århus-gruppen afsted ud på noget, der næppe kan udvikle sig til andet end et triumftog...

Politiken
- Om turnépremieren i Magasinet, Odense:

På bølgelængde

Publikum og sange sikrer sejren for TV-2

Af Anders Rou Jensen

- Her blev sangenes tekster - både de gamle, kendte og de splinternye fra cd'en Yndlingsbabe - nærmest snuppet ud af munden på Steffen Brandt af et publikum, der på egen hånd forvandlede koncerten til en fest af fællessang, stjernekastere og brandvarmt velvære.

- For ingen andre hjemlige grupper kan som TV-2 levere det danske og popmusikalske sidestykke til det, der f.eks. i England er levende og folkelig music hall -underholdning, hvor tidens tendenser til både amerikanske supershows og almindelig tv-plat er langt væk.

 

Koncertanmeldelser fra 1980-1997:

1997

(om Grøn Koncert-premieren i Esbjerg):

Blod sved og TV-2

Den var 19.38, da »Bornholm, Bornholm, Bornholm, du er min dejlige ferieø«, flød ud af højttalerne på Storehæltsvej i Esbjerg.

Og et par minutter senere stod den der så. Den altid alternative kanal, TV-2, som du med sikkerhed kan vælge, når du vil have topprofessionel underholdning.

Og det er ikke "Lykkehjulet" eller "Hvornår var det nu det var?", der hentydes til. Det er den skinbarlige Århus-rock tilsat masser af horn og en god portion sarkasme. Med en blæserlyd så stærkt som den vind, der normalt suser pa disse kanter og med en Steffen Brandt i et herligt lune i lummerheden.

Denne lurifaks og hans band spillede straks, så det røg fra scenen, mens en grønlandsk scene afspilledes på den store tv-skærm ved siden af...

... Har I det godt, mine daner og herrer? ville manden gudhjælpeos vide, mens det kogte foran scenen. Og allerede med det andet nummer, "Baby, jeg vil ha' det", fik Danmarks kedeligste orkester dementeret sit selvskabte ny påny, og der var bare dømt mandehørm...

1996

Berlingske Tidende (af Per Reinholdt Nielsen):

Lykkeland i Odense

Ret meget nærmere lykkeland kommer TV-2 og deres publikum ikke. Turnestarten i Odense lignede begyndelsen på et sandt triumftog.

"Vi skal ud på en rejse. Hvor vil I hen? Aalborg, Herning, Struer, Ikast, Varde, Esbjerg?"

Steffen Brandt sætter rejsedrømmen - eller drømmerejsen - som ramme om TV-2s første koncert på en omfattende Danmarksturne, hvor gruppen har valgt at arbejde sig gennem de mellemstore steder, fremfor at spille i de store sportshaller, som salgssuccessen med det seneste 13. album "Kys Bruden" ellers lægger op til.

Det ligner et klogt karrieretræk og opskriften på en sikker succes, hvor gruppens trofaste og talstærke publikum kommer i glødende nærkontakt med deres yndlingsorkester. Men, bemærk rejsetemaet, der på sædvanlig brandtsk facon er løftet fra drømmen-sig-væk-feber og forestil Dem en udtale, der giver jyske provinsbyer en særlig mytologisk klang. Så er meget allerede sagt om det projekt, TV-2 og Steffen Brandt har haft under konstant udvikling de seneste 15 år. Det er med et smil på læben og kniven på struben en nøgtern og humoristisk blotlæggelse og diskussion af de velkendte danske humørsvingninger fra det utilfredse over det mellemfornøjede til det nærmest lykkelige.

"Er I med?" råber Brandt, og det er publikum i den grad, at de synger ordene ud af munden på denne helt igennem sympatiske og behændige besynger af den danske folkesjæl. Efter de første indledende dyk ned i bagkataloget med rockklassikere åbnes op for sange fra det nye album med den lidt spage portrætsang "Line Jørgensen, Voldum", den prægtige og helt C.V. Jørgensen-agtige "I Gypten", hjemstavnsdigtet til Danmark i både regn og solskin "Sommer I Danmark".

Her er digterisk nerve og sans for sentimentale stemninger, der hele tiden står i kontrast til de journalistisk rammende kommentarer til samtiden.

Vi er allerede godt i gang med andet sæt. Magasinet i Odense er - som den lokale arrangør siger - et inferno. Enkelte tumler stive rundt, men størsteparten af de 525 tilhørere er i allerhøjeste grad med. Sveden løber varmt ned ad ryggen på alle, fra de 12 årige til de midaldrende, som udgør yderpunkterne i gruppens talstærke fanskare. Der klappes taktfast med og skråles af fuld hals løs på de omkvæd, hvor TV-2 på magisk vis synes at kunne sætte turbo på.

TV-2 har i hele deres lange karriere og række af landeplager arbejdet fra et sted midt mellem det klassiske rockorkesters kollektive energier og en forkromet tikkende, stramt arrangeret popmoderne teknologisk musik. De har skabt et fundamentalt fordansket og præcist swing, der er mere centralt for gruppens succes, end man skulle tro. Og med den helt almindelige stemme i front er det samtidig lykkedes Steffen Brandt at få vort hjemlands gloser til at gå op i popsangen med god brug af unaturlig metrik og knækkede stavelser.

Tilsætter man det skæve smil og den kantede krop, altid klædt ulæsteligt i sort, er drejebogen skrevet til en af de mest holdbare successer i dansk rockhistorie. Og efter turnestarten i Odense tyder intet på at ballet er forbi.

Med "Kys Bruden" har TV-2 lagt nye bestsellere til deres allerede imponerende bagkatalog, og deres charmerende måde at endevende det noget så danske på giver stadig god mening. Og når rockgruppen kan levere en så driftsikker og velturneret, klassisk indstillet musik, der både tør citere direkte lige fra Laurie Anderson til The Beatles, og holder sig ajour med tidens nye tendenser, så lyder YV-2 som noget nær det ideelle dankse rockband.

Aftenens bedste program
Fyens Stiftstidende

På rejse med TV-2
Jyllands Posten

Sån't er livet - gi' mig mer' af det
Dagbladet, Ringsted

Kruså kyssede bruden
Flensborg Avis

TV 2 lagde Ringe for sine fødder
Vendsyssel Tidende

Ikke meget at brokke sig over
Århus Stiftstidende

1994

Ikke ret kedelig
Aalborg Stiftstidende

TV-2s triumf
BT

TV-2 i storform
Århus Stifstidende

TV-2 har publikum i sin hule hånd
Politiken

1991

Danmarks venligste orkester
Jyllands Posten

Rigtige mænd spiller rock
Berlingske Tidende

Stuvet sammen i Slaraffenland
BT

Med tumberne i slaraffenland
Århus Stiftstidende

Udsolgt i slaraffenland
Fyens Stiftstidende

1990

Svimlende pop fra TV-2
Aalborg Stiftstidende

Rock for folket
Skive Folkeblad

Et brag af en koncert
Dagbladet, Køge

TV-2 kegler
Folkebladet Sydjylland

Utroligt godt gået
Vendsyssel Tidende

Rockens svar på Leif Panduro
Frederiksborg Amts Avis

1989

Guffelhornene kommer
Berlingske Tidende

TV-2 sover aldrig
Ekstra-bladet

TV-2 fik os
BT

2.500 var helt lykkelige for TV-2
Jydske Tidende

1988

De' da bare for goe'
BT

TV-2 lige i øjet
Ekstrabladet

Den vidende uskyld
Politiken

TV-2 uden flimmer
Morsø Folkeblad

TV-2-koncerten: Alt udsolgt på bare en uge Jydske Tidende

Nærmest flot
Midtjyllands Avis

Musikalsk doping
Viborg Stifts Folkeblad

Brodelnder Rockschuppen - Prädikat Super
Flensburger Tageblatt

Danske TV-2 tog Flensborg med storm
Flensborg Avis

Politiken:

Så fornemt kan det altså gøres, og det kan ikke engang undre, at ét af ekstraumrene var Jagger & Richards' Let's spend the night together, der blev forvandlet til kåd rockmusik for legen og lystens skyld. Og den slags er der god grund til at tage meget, meget alvorligt, for TV-2 rører ikke en finger uden at have latterens glæde i baghånden.

Aktuelt:

Steffen Brandt & Co. understregede endnu engang, at de i en uhyre udansk grad er begavet med det man kalder stil. Det er pop med et småmilitant melodiskelet og en ironisk distance som alligevel forbløffende ofte ender med at have en følelsesmæssig gennemslagskraft. Det virkede, og det var dejligt at høre Brandt og mændene igen.

1987

Den danske sang er en høj og tynd mand
Politiken

Knald på
Aktuelt

TV-2 gi'r os "hele svineriet"
Århus Stiftstidende

Som et brusende lokomotiv
Skive Folkeblad

Rigtige mænd har værktøjet i orden
Elbo bladet

1982

Aktuelt:

Om TV-2 på Roskilde-Festivalen:

TV-2 gik på sidste lørdag, og selv om scenen vippede og dirrede, så det nogle gange virkede som en Erhardsk brandstorm i Radiorådet, så gav det indtryk af, at de har besluttet sig til at overtage Kliche's position som den nye bølges bedste skvulp.

1981

Århus Stiftstidende:

En rockkoncert, der begynder med et kvarters tysk reklame-TV på otte små, sort-hvide skærme - og så "Lilli Marleen" i originaludgade på stereoen. Jamen, det kan man da ikke?

TV-2, årets mest slagkraftige nye navn på den århusianske rockscene, gør det ikke desto mindre. Og det utraditionelle forspil danner en helt naturlig optakt til et show, som i lyd, lys og levende billeder afspejler de moderne tider anno 1981 med stor effekt.

Motorveje og natradioer, hjertestop og kolde hjerner, Ib Rehné fra Cairo og "Dazu eisgekühltes Coca-Cola". Flimrende begreber fra en velkendt virkelighed udsat for halogenlampernes kolde skær, nedrullede persienner, hvinende synthesizers og tordnende trommer. TV-2 programmet lader reklamesprogets slogans og bureaukratiets formular-vendinger tale for sig selv i en nærmest klinisk affotografering af en hverdag, som i hvert fald ikke domineres af menneskelig følsomhed. Og denne nøgterne registrering af tingene virker ikke så lidt stærkere end moraliserende paroler og politiske bandbuller.

Land og Folk:

På scenen står små TV-apparater og kører reklamefilm fra vesttysk fjernsyn. Bag trommerne står gruppens navn med lysende TV-avis-bogstaver. Bandet selv er iklædt spraglede Hawaiskjorter, som står i kontrast til de kolde metal-persienner ved siderne. Der spilles højt og rytmen har samme puls som efter for meget kaffedrikning. TV-2's show er veltilrettelagt, timet og gennemtænkt. Og de har en mening med det.



Forside | TV-2 | Nyheder | Diskografi | Biografi | Biografen | Koncerter | Gæstelisten | Fanklub

Copyright © TV-2 & Stjernekasterne. Oplysninger kan frit citeres - med kildeangivelse
Redaktion: Stjernekasterne. Booking: Skandinavian. Spinhouse: Dialog Design